450g farinsocker
1½ dl kondenserad mjölk
75 g smör
1 msk vinäger
0,75 dl mörk sirap
0,75 dl ljus sirap
½ tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
1/4 tsk malen kryddnejlika
1/4 tsk malen kardemumma
Olja en ugnsform (20*30 cm)
Blanda farinsocker och kondenserad mjölk i en tjockbottnad kastrull.
Smält sockret över låg värme under omrörning. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda till 132 grader. Häll upp i formen. Markera rutor med en kniv när smeten stelnat något. Låt stelna helt och bryt sönder i bitar.
1:a augusti & kickstart för bloggen
-
Vet inte hur många år jag tänkt att jag ska julblogga som jag gjorde
tidigare, men när jag skaffade julinstagram så tog det över p.g.a. många
orsaker. M...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar